dr. Sághy Anita

Ügyvéd

Phone +36-1-920-64-64

Email saghy@kpllc.hu

ÉLETRAJZ

Dr. Sághy Anita az elmúlt másfél évtizedben, ügyvédi munkája során elsődlegesen ingatlanüzemeltető, valamint holding-társaságok és leányvállalataik számára nyújtott teljeskörű jogi szolgáltatást és társasági jogi szakjogász képesítést szerzett. Munkajogi szakjogászként a munkavállalói és munkáltatói oldal képviseletében is eljárt bíróságok és hatóságok előtt. Több éven keresztül két nagy múltú iskolaszövetkezet, valamint a hozzájuk kapcsolódó munkaerő-kölcsönző és munkaerő-közvetítő cégek képviseletét, jogi ügyeinek intézését is ellátta. Mindezek mellett lényeges szakterülete a bíróságok és hatóságok előtti képviselet ellátása kereskedelmi és polgári jogi vitákban.

Kiemelt érdeklődési területe továbbá az építési jog, az ingatlanjog, azon belül is társasházakhoz kötődő szerződések, valamint a különös szaktudást igénylő adásvételi (csere, ajándékozási) szerződések. Ügyvédi tevékenysége során számos alkalommal lehetősége nyílt részt venni olyan team jellegű munkákban, amelynek célja újépítésű lakóparkok létrehozása volt, mely munkák során a beruházás valamennyi fázisának jogi támogatásában részt vett a beruházói oldalon (telekalakítások, építési és használatbavételi engedélyek megszerzése, társasházak alapítása, banki projekthitel-finanszírozások, vevőkkel megkötendő adásvételi szerződések szerkesztése és ellenjegyzése).

 

Mindezek mellett jelenleg a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara Ellenőrző Bizottságának titkári pozícióját is betölti.

A KERTÉSZ ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA együttműködő ügyvédjeként elsősorban építőjogi, ingatlanjogi és klasszikus polgári jogi ügyletekben, valamint közigazgatási eljárásokban vesz részt. Nevéhez kötődik egy nemzetközi verseny céljából létrehozott, Európában egyedülálló multifunkcionális csarnok építése során a beruházó társaság teljeskörű jogi képviselete mind a hatóságok előtt, mind a kivitelezést végző társaságokkal való együttműködés során, a tervezés-kivitelezés valamennyi fázisában.

SZAKTERÜLETEK

  • építési jog, ingatlanjog
  • kereskedelmi, társasági és polgári jog
  • közigazgatási jog, munkajog

TANULMÁNYOK

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, - Jogász, 2000
Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Kar - Társasági Jogi Szakjogász, 2009
Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar - Munkajogi Szakjogász, 2015
Budapesti Ügyvédi Kamara tagja ügyvédként, 2005

KÉPESSÉGEK

Kompromisszumképes csapatjátékos, ügyfélközpontú, jó szervezőkészséggel rendelkezik és hatékony jogi megoldások kialakítására törekszik. Folyékonyan beszél németül és tárgyalóképes angol nyelvtudással rendelkezik.